//
estàs llegint...
Uncategorized

No amb el meu mòbil

La Xarxa d’Entitats per la República Democràtica del Congo ha fet un comunicat en motiu del Mobile Word Congres de Barcelona de març de 2012, denunciant els impactes relacionats amb aquesta eina a RD del Congo.

Si voleu seguir en Twitter la campanya: #Noambelmeumobil

Ja no sabem viure sense ells. Des de l’any 2006, a l’Estat espanyol, n’hi ha més que habitants. Algunes persones en tenen fins a tres de diferents models. Fins i tot, els nens i les nenes de 10 anys en tenen.
Estem parlant dels telèfons mòbils. Un objecte que s’ha convertit en imprescindible a la nostra vida quotidiana, però que amaga una cara fosca, violenta i mortal. Alguns dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils provenen de les mines de l’est de la República Democràtica del Congo (RDC) i… estan tacats de sang.

La part més important dels minerals utilitzats per produir telèfons mòbils prové de les mines situades a l’est de la RDC. El món occidental està comprant els anomenats minerals del conflicte i per aquest motiu finança una guerra civil que, segons les  organitzacions de drets humans, és la més sagnant des de la Segona Guerra Mundial (més de 5 milions de persones hi han perdut la vida i més de 300.000 dones han estat violades). La violència continuarà mentre grups armats puguin finançar la seva guerra particular venent minerals.
Si pregunteu a les companyies telefòniques d’on treuen els seus proveïdors els minerals, cap d’aquestes empreses pot garantir que no estan comprant minerals que provenen de la zona del conflicte.
Els telèfons estan finançant la guerra al Congo.
Coincidint amb la inauguració de la cinquena edició del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil – Mobile World Congress a Barcelona, la Xarxa d’entitats per la RD del Congo presenta aquesta campanya: NO AMB EL MEU MÒBIL!
Barcelona és, des de l’any 2011, seu d’aquest gran esdeveniment i ho serà fins a l’any 2018. Això suposarà un gran impuls econòmic per a la Ciutat Comtal però, amb l’organització d’aquest congrés, Barcelona també està acceptant una gran responsabilitat com a ciutat precursora que és en la defensa dels drets humans i la construcció de la pau, tal com ho demostra la Llei de foment de la pau, aprovada per unanimitat al Parlament de Catalunya el 25 de juny de 2003.

Anuncis

About EdPAC

Educació per a l'Acció Crítica

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Entra el teu correu-e per seguir aquesta bitàcola.

Anuncis
%d bloggers like this: