//
estàs llegint...
Article

El nou iPhone presenta els mateixos defectes que els anteriors

Albert Sales a Rets.cat

Si us heu cregut els compromisos públics d’Apple després dels suicidis dels darrers anys a la fàbrica xinesa FoxConn, heu caigut de quatre grapes a la trampa de la responsabilitat social corporativa. Els nous informes publicats per organitzacions xineses de defensa dels drets laborals documenten que a les fàbriques on es produeix el nou iPhone 5 es continua vulnerant, de maner flagrant, la legislació laboral xinesa. Horaris interminables, impagament de les hores extraordinàries o ocupació forçada de menors que fan pràctiques laborals produïnt el famós terminal telefònic, són algunes de les acusacions que es relaten a l’informe de l’organitzacio SACOM (Students and Scholars Against Corporate Misbehavior).

Els nous informes sobre la cadena de subministrament d’Apple:

  • La Investigació de SACOM (Students and Scholars Against Corporate Misbehaviour) a una de les grans fàbriques xineses que produeixen l’ iPhone 5 ha documentat la realització d’hores extraordinàries entre dues i tres vegades per sobre del que permet la legislació laboral del país, l’impagament del temps de treball extraordinari, el pagament de salaris que no permeten cobrir les necessitats bàsiques, la realització de jornades laborals sense cap pausa de descans, i la ocupació de treballadors i treballadores sense contracte.
  • El Worker Rights Consortium and the Economic Policy Institute ha publicat un detallat informe sobre les violacions dels drets laborals a les instal·lacions de l’empresa proveïdora d’Apple Foxconn.

Un recent article publicat al  New York Times explica com el China Labour Watch ha documentat la utilització d’estudiants “en pràctiques” per treballar de maner forçada a Foxconn. Els nois i noies no arribaven a rebre la seva titulació si no treballaven en la cadena de producció de l’iPhone.

Anuncis

About EdPAC

Educació per a l'Acció Crítica

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Entra el teu correu-e per seguir aquesta bitàcola.

Anuncis
%d bloggers like this: